Sebápolás

Sebápolás

1. fokú égési sérülés kezelése hydrogél segítségével

2015. november 13. - Sebápolás

1. fokú égés mindenki életében előfordul legalább egyszer, okozhatja napégés, háztartási eszközök által okozott felületes égés (edények, vasaló stb...), forrázás. Tünetei: bőrpír, hólyagosodás, erősebb-gyengébb sebfájdalom. Az interneten rengeteg gyógyítási lehetőség fellelhető, én itt most egy kifejezetten hatékony és a gyógyulást gyorsító lehetőséget mutatnék be, a hydrogélt.

Hydrogél többféle kiszerelésben és változatban elérhető a gyógyszertárakban és az interneten, létezik kötszer formájában és adagolós kivitelben is. Nedves sebkörnyezetet hoz létre, mely gyorsítja az új bőr kialakulását, a seb gyógyulását. Érdemes hűtőben tárolni, hiszen az égési sérülés után közvetlenül a sebre helyezve azonnal csökkenthető a fájdalom érzet, hűsít, segíti a bőr gyorsabb regenerálódását.

A hydrogél használata nem helyettesíti az orvosi ellátást, amennyiben a sérült úgy ítéli meg, hogy a sebe állapota nem javul pár napon belül, keressen fel szakorvosi rendelőt.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sebapolas.blog.hu/api/trackback/id/tr178054676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása