Sebápolás

Sebápolás

Sebkezelés egyszerűen

Első és egyik legfontosabb lépés a kézmosás

2015. szeptember 16. - Sebápolás

A következő hetekben, hónapokban a bejegyzések során, segítséget nyújtok az olvasóknak, hogyan lehet szakszerűen, egyszerűen egy sebet fertőtleníteni, kezelni, kötözni, a háztartási balesetek során szerzett sebek ellátásától, a speciális ellátást igénylő sebek kezeléséig.

Az első bejegyzésnél az egyik legfontosabb dolgot emelném ki, amit mindenfajta sebkezelés kezdetekor meg kell tennünk, ez pedig a kézmosás. Legyen szó bármilyen sebről, nagyon fontos első lépése a seb ellátásának, hogy az, aki a sebet kezeli alaposan, szappannal tisztára mosott kézzel kezdjen neki, akár a frissen keletkezett seb kötözéséhez, ellátásához, akár, ha kötést szeretne cserélni, a már korábban szerzett seben. A szappannal történő kézmosás kihagyása esetén kórokozó baktériumok és vírusok lehetnek a kezünkön, amelyek fertőző betegségeket okozhatnak, ezáltal a sebbe jutva annak elfertőződését segítik elő.

Egyszerű és nagyon fontos első lépés után a következő bejegyzés a seb fertőtlenítéséről, lemosásáról fog szólni.

A blogban leírtak nem helyettesítik az orvosi ellátást, amennyiben a seb állapota indokolja ajánlott felkeresni szakorvost, szakrendelőt.

www.sebapolas.hu, www.mediqdirekt.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sebapolas.blog.hu/api/trackback/id/tr367792282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása