Sebápolás

Sebápolás

Seb fertőtlenítése

2015. október 04. - Sebápolás

A második fontos lépés a seb fertőtlenítése, amellyel a kórokozókat tartjuk távol a sebtől, megelőzzük a seb elfertőződését és a gyógyulás időtartamát rövidíthetjük le.

Fontos, hogy a házi patikánkban mindig legyen valamilyen típusú, speciális sebfertőtlenítő termék (oldat vagy spray), ami alkalmas közvetlenül nyílt seb fertőtlenítésére. Patikákban, gyógyászati segédeszköz boltokban vagy akár online is be tudjuk szerezni őket. Nagyon fontos a használati utasítás pontos betartása. A teljesség igénye nélkül pár termék, amikkel nagyon jó a tapasztalatom: Octenisept, Cutasept, a jód alapú Betadine. 

Miután kezet mostunk a seb, és a környezetének a fertőtlenítése következik. Oldat használata esetén steril mull lap (szintén gyógyszertárakban beszerezhető) segítségével, a mull lapra ráöntve az oldatot, alaposan és határozottan letisztítjuk a sebet és a seb környékét (sebfájdalommal járhat, de fontos, hogy minél több kórokozót eltávolítsunk a sebből és környékéből). Spray használata esetén kb. 10 cm távolságból fújjunk rá a sebre és a seb környékére, majd szintén steril mull lap használatával töröljük meg a sebet és környékét.

Természetesen vannak olyan típusú sebek, amelyek ellátása orvosi felügyeletet igényel (2. 3. fokú égési sérülések, traumás sebek stb..), amennyiben úgy ítéljük meg haladéktalanul keressük meg a legközelebbi sürgősségi centrumot, szakorvosi rendelőt, orvosi rendelőt.

www.mediqdirekt.hu

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sebapolas.blog.hu/api/trackback/id/tr727890020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása